Binnenkort start de pre-sale!

21 februari 2024

Nieuwsbericht

Graag informeren we je in dit bericht over de pre-sale en het belang van een inschrijving in het woningzoekenden systeem van de gemeente Westland. 


Dit voorjaar start de pre-sale!
Vanwege de grote belangstelling voor Rieteilanden bieden wij je binnenkort de mogelijkheid om in te schrijven voor je favoriete bouwnummer(s) tijdens de pre-sale. Na de pre-sale en toewijzing door de gemeente Westland, kan je voorafgaand aan de start van de verkoop jouw favoriete woning(en) alvast reserveren. Dit is een belangrijke stap in de uiteindelijke aankoop van de woning: heb je een woning gereserveerd, dan krijg je voorafgaand aan de start van de verkoop rond de zomer van dit jaar, de gelegenheid de door jou gereserveerde woning te kopen.

Pre-sale, wat betekent dat? 
Tijdens de pre-sale kan je inschrijven voor één of meerdere woningen van je voorkeur, op basis van de online verstrekte conceptstukken en indicatieve (bandbreedte-) prijzen. In aanloop naar de pre-sale heb je de tijd om je te oriënteren op de financieringsmogelijkheden en je woonwensen. Heb je tijdens de pre-sale een woning toegewezen gekregen? Dan volgt een informatiegesprek met de makelaar. Besluit je te reserveren, dan betaal je een reserveringsvergoeding. Deze vergoeding is uitsluitend bedoeld om de woning op jouw naam vast te leggen en wordt bij de verkoop verrekend met de koopsom van de woning. Enkele maanden later, bij de start van de verkoop, krijg je de gelegenheid de door jou gereserveerde woning te kopen.

De komende periode zal er steeds meer informatie beschikbaar komen over de start van de pre-sale, de verdere details van de woningen en de pre-sale documenten. We houden je op de hoogte via de website www.rieteilanden.nl.

Registreer je als woningzoekende bij de gemeente Westland
Onlangs hebben wij vanuit de gemeente Westland te horen gekregen dat bij de toewijzing het systeem van de gemeente medebepalend is. Bij het toewijzen van de woningen wordt straks onder andere gekeken naar de duur van inschrijving in het woningzoekenden systeem van de gemeente Westland. Nog niet ingeschreven? Maak dit dan snel in orde en schrijf je in bij de gemeente Westland als geïnteresseerde in een nieuwbouw koopwoning in het woningzoekenden systeem. Dit vergroot de kans op een toewijzing van jouw droomwoning in Rieteilanden!

Je kunt je registreren op de website van Gemeente Westland. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe meer kans je maakt om in aanmerking te komen voor een woning. Hoe dit in zijn werk gaat kun je HIER lezen.

Schrijf je in op onze website zodat we je op de hoogte kunnen houden wanneer de pre-sale start via: https://rieteilanden.nl/aanmelden/

Let op! Het is belangrijk dat degene die zich registreert als hoofdinschrijver via de website www.rieteilanden.nl  gelijk is aan degene die zich inschrijft in het gemeentelijke woningzoekende bestand.

Betrokken makelaar: Olsthoorn Makelaars
Voor het project Rieteilanden hebben wij de samenwerking gezocht met de makelaar in de regio Westland: Olsthoorn Makelaars. De medewerkers staan je graag te woord bij al je vragen en helpen je stap voor stap bij het kopen van een nieuwbouwwoning en bij de verkoop en waardebepaling van je huidige woning. 

Wat kan ik verwachten? 
Wanneer de pre-sale start, sturen wij iedereen die via onze website is ingeschreven een nieuwsbrief met alle informatie over het online inschrijven op één of meerdere woningen van je voorkeur.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met Martijn van Essen of de Olsthoorn Makelaar op.

Deel dit artikel: