De pre-sale voor Rieteilanden start op 6 juni aanstaande!

16 mei 2024

Nieuwsbericht

We hebben goed nieuws: de pre-sale van de 1e fase van Rieteilanden start binnenkort!


Tijdens een pre-sale wordt de mogelijkheid geboden een woning te reserveren. Van 6 juni tot en met 11 juni aanstaande kan je online inschrijven op 1 of meer woningen van je keuze. Lees in deze nieuwsbrief hoe het in zijn werk gaat en wat je ter voorbereiding kunt doen. Jouw droomwoning komt zo weer een stapje dichterbij!

Het plan
Dit is het laatste nieuwbouwproject dat zal worden gerealiseerd in de populaire, kindvriendelijke wijk Hoogeland waar je omringd wordt door groen en water. Of je nu kiest voor een twee-onder-een-kap of een vrijstaande villa, op Rieteilanden ervaar je ruimte in overvloed. Met circa 150 m² tot 200 m² woonoppervlakte, verdeeld over een royale living, badkamer(s) en vijf tot zes kamers, koop je hier de ideale gezinswoning. Praktisch ingedeeld, voorzien van een ruime berging, twee eigen parkeerplaatsen, een heerlijke tuin met veranda en je eigen vlonder aan het water. In het ontwerp Rieteilanden is werkelijk aan alles gedacht om jouw wooncomfort te optimaliseren. Het project zal in 2 fases worden verkocht. Fase 1 bestaat uit 21 woningen en fase 2 uit 22 woningen, in totaal dus 43 woningen. 

Op de website kan je vanaf nu kennis maken met het aanbod in fase 1 door ieder bouwnummer via een actieve kavelkaart te raadplegen. Vanaf volgende week komen ook alle pre-sale stukken online. Vanaf 6 juni is het mogelijk om je via de website online in te schrijven op de bouwnummers van jouw voorkeur!
      
BEKIJK HIER HET WONINGAANBOD

Prijsrange per woning
Op de website staat op dit moment een prijsrange per woning (bandbreedte met een minimum en een maximumprijs). De uiteindelijke koopsom per woning, die wordt vastgesteld voorafgaand aan de start verkoop aan het eind van het 3e kwartaal van 2024, zal binnen deze prijsrange vallen. 

Waarom is de exacte prijs nog niet vastgesteld? 
Gezien de huidige prijsschommelingen in de markt van bouwmaterialen en de nog lopende technische uitwerking van de woningen, kan nu nog geen vaste prijs per woning worden bepaald.

Tip: registreer je als woningzoekende bij de gemeente Westland
Om de kans op een toewijzing van jouw droomwoning in Rieteilanden te vergroten, raden wij je aan om in te schrijven bij de gemeente Westland als geïnteresseerde in een nieuwbouw koopwoning in het woningzoekenden systeem. Het registratienummer vul je straks in op het inschrijfformulier. 

Een streepje voor: upload een financiële check
We willen je tot niets verplichten, maar het is fijn om op voorhand te weten welke woningen binnen jouw budget passen. Wij adviseren je om voorafgaand aan de inschrijving jouw financiële mogelijkheden te onderzoeken. Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan je vrijblijvend inzicht geven in de mogelijkheden door een financiële check te verstrekken. Dit document kan je straks bij je inschrijving uploaden: dit geeft je een streepje voor bij de toewijzing!

Laat ons alvast jouw woningvoorkeur weten! 
Meld je aan via onze website en maak een account aan. Dit is niet verplicht maar wel zo handig. Op de pagina woningaanbod kan je de bouwnummers van je voorkeur al opslaan, zodat je straks bij de start van de pre-sale jouw favoriete woningen makkelijk kan terugvinden via je account.

Hoe werkt een pre-sale?
Vanwege de grote interesse in Rieteilanden starten we binnenkort met de pre-sale: van 6 tot en met 11 juni kan je inschrijven op een of meer woningen van fase 1. Heb je een woning tijdens de pre-sale toegewezen gekregen, dan krijg je de mogelijkheid deze woning alvast te reserveren. Dit is een belangrijke stap in de uiteindelijke aankoop van de woning: heb je een woning gereserveerd, dan krijg je voorafgaand aan de start van de verkoop, naar verwachting aan het eind van het 3e kwartaal van 2024, de gelegenheid de door jou gereserveerde woning te kopen. Hieronder leggen we in het kort uit hoe het inschrijven tijdens de pre-sale in zijn werk gaat. 

•    Wanneer de pre-sale start sturen wij je per e-mail een nieuwsbrief met alle informatie over het online inschrijven en de vervolgstappen.
•    De pre-sale inschrijving start op 6 juni 2024. Je kan vanaf die datum inschrijven op de bouwnummers van jouw voorkeur door het inschrijfformulier in te vullen en te verzenden. Zorg dat je jouw registratienummer als woningzoekende bij de gemeente Westland bij de hand hebt, om meer kans te maken om een woning toegewezen te krijgen. 
•    Problemen met het online invullen? Neem contact op met Olsthoorn Makelaars, zij kunnen de inschrijving voor je in orde maken.
•    Je kan inschrijven op 1 of meer favoriete woningen. Om meer kans te maken om een woning toegewezen te krijgen, raden we je aan gebruik te maken van de mogelijkheid om op meer woningen in te schrijven.
•    Bij de inschrijving kan je een financiële check of een verklaring ‘aankoop uit eigen vermogen’ uploaden.
•    Tot en met uiterlijk dinsdag 11 juni 2024 kan je jouw inschrijving online verzenden. Hierna zal de toewijzing plaatsvinden. Er vindt geen selectie plaats op volgorde van binnenkomst. 

Vooruitblik
Met de huidige planning verwachten we dat de start van de verkoop aan het eind van het 3e kwartaal plaatsvindt. Uitgaande van deze planning, een succesvolle verkoop en tijdige afgifte van de benodigde vergunningen, staat de start van de bouw gepland voor begin 2025.  
Betrokken makelaar: Olsthoorn Makelaars
Voor het project Rieteilanden hebben wij de samenwerking gezocht met de makelaar in de regio Westland: Olsthoorn Makelaars. De medewerkers staan je graag te woord bij al je vragen en helpen je stap voor stap bij het kopen van een nieuwbouwwoning en over de verkoop en waarde van je huidige woning. 

Heb je nog vragen, neem dan gerust contact met Makelaar Olsthoorn via nieuwbouw@olsthoornmakelaars.nl of met mij via martijn@vanwonen.com

Deel dit artikel: